Ryan Giggs
0

"Mogao bih postati selektor Walesa"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ryan Giggs, 36-godišnji nogometaš Manchester United, legenda je velškog nogometa i ponajbolji nogometaš kojeg je dala ta država na jugu Velike Britanije.

Od 1990. godine Giggs brani boje Manchester Uniteda i nikada nije mijenjao mjesto prebivališta. Za Wales je odigrao 64 internacionalne utakmice, od 1991. do 2007. godine, i sada bi se mogao vratiti u reprezentativno okrilje. No, ne kao nogometaš, već kao selektor.

Wales je loše otvorio kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine, kojem su zajednički domaćini Ukrajina i Poljska. Poraženi su u Podgorici od Crne Gore, koju vodi hrvatski trener Zlatko Kranjčar, s 1-0.

Nakon tog poraza sadašnji velški selektor John Toshack je izjavio da bi za Wales bilo najbolje da ode s te dužnosti. Još uvijek je Toshack selektor, ali otočki mediji pišu da je upitno koliko još dugo. Trenutno najozbiljniji kandidat za nasljednika je igrač Manchester Uniteda Ryan Giggs.

"Znam da je to odgovoran posao, ali želio bih ga prihvatiti. Odmah se sjetim Marka Hughesa koji je bio selektor Walesa, a dvije je sezone igrao nogomet u Blackburnu", rekao je Giggs i dodao: "Još uvijek imam igračke vatre u sebi, ali i želju da postanem selektor. Ako me pozovu u reprezentaciju i uvjetuju kraj igračke karijere tada ne znam šta ću učiniti."

Navodno su u velškom nogometnom savezu natuknuli da Giggsa jedino žele pod takvim uvjetima.