Ryan Giggs
0

"Vidim se na Fergusonovom mjestu"

Totalsport
Ryan Giggs (Foto: AFP)
Ryan Giggs (Foto: AFP)
Svjestan da mu se aktivna igračka karijera bliži kraju, velški krilni nogometaš Manchester Uniteda, Ryan Giggs, počeo je razmišljati što nakon trenutka kada se oprosti od terena.

Cijelu nogometnu karijeru započetu 1990. godine Velšanin je proveo u dresu Uniteda, u zlatnoj eri kluba, čemu je svojim igrama itekako pridonio. Najtrofrejniji je igrač u povijesti engleskog nogometa, a među nizom naslova ističu se rekordnih 11 u Premierligi, te dva u Ligi prvaka.

"Očekujem da ću kraj igračke karijere dočekati u Manchesterovom dresu", izjavio je 36-godišnjak, potom otkrivši planove: "Kraj nije daleko, a ne namjeravam se spuštati u niži rang ni svojim igrama, niti pristupati takvim klubovima. Menadžerski posao? Optimalne su dvije mogućnosti, posao velškog selektora ili menadžera Manchester Uniteda. To bi najviše odgovaralo. Ili voditi svoju zemlju, ili klub za koji oduvijek navijam."

"Ponudi li mi se takvo što kada završim karijeru ni sekunde neću razmišljati. Znam da se neće dogoditi odmah, ali ukoliko s uspjehom započnem menadžersku karijeru negdje drugo moglo bi me to dovesti na mjesto koje želim", zaključio je Giggs kojeg je kroz klupsku karijeru vodio samo Sir Alex Ferguson.

Slavni Škot na klupi Uniteda sjedi od 1986. godine.