Bravo Luka
63

Modriću stižu čestitke: Lovren plakao, Marca opisala njegovo ratno djetinjstvo

Piše: K. H.
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski nogometaš Luka Modrić sinoć je dobio krunu velike i uspješne karijere, a on je nakon brojnih priznanja ove godine dobio i ono najvažnije - Zlatnu loptu.

Modrić je s Real Madridom treći put uzastopno osvojio Ligu prvaka, dok je s reprezentacijom Hrvatske stigao do finala Svjetskog prvenstva gdje su na kraju poraženi od Francuske. Modrić se već mjesecima pominje kao glavni favorit za osvajanje Zlatne lopte, a prije toga Hrvat je pokupio sve ostale individualne nagrade.

Nakon što je i zvanično proglašen najboljim igračem za 2018. godinu, Modrić je dobio puno čestitiki. Neki su čak i zaplakali, mnogi su ponosni na svog saigrača ili sunarodnjaka, a čestitke nisu stizale samo od osoba iz svijeta nogometa.

Pored predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja je prva čestitala Modriću na osvajanju Zlatne lopte, emotivnu poruku uputio je i saigrač Dejan Lovren.

"Kako je lijepo biti Hrvat kada vidiš da je naš čovjek uzeo Zlatnu loptu usred Francuske. Ovo je samo još jedna potvrda, maestro, da si dugi niz godina jedan od najboljih igrača u nogometnoj povijesti. Ja ne znam kako si ostao sabran, ali ja sam počeo plakati kada sam vidio Stipinu reakciju. Prekrasno Luka, svaka ti čast brate. Velika mi je čast gospodine Ballon d’or", napisao je Dejan Lovren na svom Instagram profilu.

Ivan Perišić i Zlatko Dalić također su preko Instagram profila čestitali Modriću na ovom velikom uspjehu, a čestitku je uputio i hrvatski teniser Borna Ćorić koji se zahvalio veznjaku Real Madrida što ga je učinio ponosnim. Čestitao je i Zlatko Horvat koji je uz fotografiju napisao "Kapa do poda", a dužan nije ostao ni Sergio Ramos koji je također imao samo riječi hvale za svog saigrača.

"Čestitam od srca! Zaslužio si, moj hrvatski brate", napisao je Ramos na Instagramu.

Riječi hvale o Hrvatu imao je i španski list Marca koji je napisao da je dijete rata prekinulo dominaciju Messija i Ronalda.

"Zauvijek će ostati zapisano da je Luka Modrić, dijete rata na Balkanu, prekinuo dugogodišnju dominaciju Messija i Ronalda i osvojio Zlatnu loptu. Na putu do vrha morao je preći puno prepreka, bježao je od ljudi koji su mu ubili djeda, igrao je na posudbi u Bosni i Hercegovini gdje se morao dokazati kao igrač. Išao je korak po korak, u Realu je pokazao kritičarima što može i ušao je u srca svih u klubu, saigrača i navijača", piše Marca.