Proslava titule Reala
86

Modrićev šampionski govor prekinulo skandiranje navijača, svi u Madridu žele samo jedno

N. M.
Modrić se s balkona obratio navijačima (Foto: Screenshot)
Modrić se s balkona obratio navijačima (Foto: Screenshot)
Na ulicama Madrida danas vlada slavljenička atmosfera, pošto nogometaši Reala skupa s navijačima proslavljaju 36. titulu prvaka Španije.
Desetine hiljada navijača izašle su na ulice kako bi sa svojim ljubimcima proslavili novi trofej, a obratili su im se predsjednik kluba Florentino Perez, trener Carlo Ancelotti pa čak i gradonačelnik Madrida José Luis Martínez-Almeida.
Dosta pažnje privukao je govor Luke Modrića, legendarnog Hrvata kojem upravo ističe ugovor s Realom.

"Dobar dan, Madridisti. Prvo, puno vam hvala što ste došli ovdje i što ste nas tokom cijele godine nevjerovatno bodrili", rekao je Modrić, čiji su šampionski govor prekinuli navijači.

Svi su u glas počeli skandirati "Luka, ostani", a tako su izrazili jasnu želju da se s 38-godišnjim vezistom produži ugovor. Modrić je emotivno reagovao na sve i čini se da je skoro zaplakao.

O Modrićevom odlasku se govori već mjesecima, a dok jedni najavljuju odlazak u Saudijsku Arabiju, drugi smatraju da bi se Modrić mogao vratiti u Dinamo ovog ljeta. Također, nije isključena opcija penzionisanja nakon što Modrić odigra Euro s Hrvatskom.

Modrićev menadžer Vlado Lemić najavio jenedavno da bi iduće sedmice puno toga moglo biti jasnije oko Lukine budućnosti u Realu.