Nepoznata scena
52

Modrić u dirljivom oproštaju otkrio koju je riječ na hrvatskom jeziku Casemiro stalno koristio

D. P.
Raspao se čuveni Realov trio (Foto: EPA-EFE)
Raspao se čuveni Realov trio (Foto: EPA-EFE)
Prodajom Casemira u Manchester United rastavljen je legendarni trio veznog reda Real Madrida, a od svog kolege oprostili su se Luka Modrić i Toni Kroos.

Modrić, Kroos i Casemiro godinama činili su najjači vezni trio u svijetu nogometa o čemu svjedoče oni najveći trofeji. Prvi koji je napustio Real je Brazilac Casemiro koji odlazi u Manchester United za oko 70 miliona eura.

U emotivnim porukama od njega su se oprostili Modrić i Kroos, a hrvatski reprezentativac je otkrio vrlo zanimljiv detalj o tome kako je Casemiro koristio riječ na našem jeziku tokom utakmica.

"Dragi Case, još uvijek se sjećam tvog debija i koliko si bio nervozan. Tražio sam od tebe da budeš smiren i sada kada razmislim o tome vidim koliko su se stvari promijenile. Šta si sve postigao... To je bila i moja prva sezona i niko nije mogao zamisliti šta će nam nogomet donijeti. Postao si pravi lider. Uvijek si bio tu za svoje saigrače i za Real Madrid. Zauvijek ćemo to pamtiti", rekao je Modrić.

Hrvatski reprezentativac poručuje da je Casemiro bio njegov zaštitnik na terenu, posebno zbog temperamenta.

"Uspjeli smo osvojiti mnogo toga zajedno, ali ja se sjećam momenata koje niko nije vidio. Treninzi iz dana u dan u Valdebebasu i posebno tvoje šale pošto si uvijek bio odlično raspoložen, čak i kada je bilo tenzija i loših rezultata. Šale s tobom su me smirivale. Samo kad pogledam iza i vidim tebe, znam da ćeš puno govoriti "Njega, njega". Bio si najbolji zaštitar na svijetu. Nedostajat ćeš mi, ali ti želim sve najbolje. To je ono što profesionalac i osoba kao ti zaslužuje. Hvala ti za sve, prijatelju", zaključio je emotivni Modrić.