Hrvati koračaju ka EP
16

Modrić: Svi smo se naježili kad smo izašli na teren Poljuda, bilo je veličanstveno

K. H.
Luka Modrić u meču protiv Mađarske (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić u meču protiv Mađarske (Foto: EPA-EFE)
Kapiten nogometne reprezentacije Hrvatske Luka Modrić bio je oduševljen nakon pobjede Vatrenih protiv Mađarske rezultatom 3:0 u susretu koji je odigran na prepunom splitskom Poljudu.

Hrvatska je pobjedom protiv Mađara napravila veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2020. godine, a Modrić je nakon meča rekao da bez obzira na dobre ostale rezultate iz njihove grupe, on i njegovi saigrači moraju nastaviti gledati samo sebe.

"Zadovoljni smo zbog ove važne pobjede, ali imamo još dvije utakmice za koje se moramo odmoriti i već protiv Velsa želimo napraviti pozitivan rezultat. Činjenica je da nam drugi rezultati idu na ruku, ali mi moramo gledati sebe i ne brinuti se previše o igrama drugih, možemo utjecati samo na svoje igre i fokus treba biti usmjeren prema tome", rekao je Modrić nakon meča.

Modrić je bio oduševljen zbog atmosfere koja je vladala na Poljudu gdje je 33.000 navijača pružalo veliku podršku Hrvatskoj, a kada je napuštao igru, Modrić je dobio veliki aplauz i ovacije s tribina.

"Bilo je veličanstveno, nevjerovatno. Kada smo izašli na zagrijavanje, tih 20 minuta smo svi bili naježeni i bio je to zaista nevjerovatan osjećaj. Hvala publici na divnom ambijentu, puno je lakše bilo igrati u ovakvoj atmosferi, a ključan je bio visok presing iz kojeg smo uspjeli postići dva gola. Na kraju, najvažnije je da smo osvojili tri boda.

Podsjećamo, upravo je Modrić postigao prvi gol za Hrvatsku kojim su već u 5. minuti stigli u vodstvo od 1:0, a preostala dva gola za Vatrene postigao je Bruno Petković.