UEFA-in igrač godine
408

Modrić: Ostvario sam svoj san, ponosan sam na sve što sam uradio

Klix.ba
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Real Madrida i kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić dobio je nagradu za najboljeg UEFA-inog igrača u sezoni 2017/18, a kako kaže, ostvario je svoj san.

Modrić je nagradu dobio ispred Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha, a nakon nagrade za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, ovakva laskava nagrada samo je potvrda da Hrvat ima najbolju sezonu u profesionalnoj karijeri.

Nakon što je primio nagradu za najboljeg igrača, Modrić je rekao da je ostvario svoj san te da je ponosan na sve što je uradio.

"Ovo je predivno, nevjerovatno... Ostvario sam svoj san. Igram za najbolji klub na svijetu, osvajam trofeje, kapiten sam reprezentacije Hrvatske i to je ono na šta sam posebno ponosan. Nedavno smo ostvarili nevjerovatan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i ponosan sam na sve što sam učinio. Mislim da trebam ovako nastaviti", kazao je Modrić, pa nastavio:

"Uspjesi Real Madrida su nadrealni. Ovu ekipu krasi pobjednički karakter, zajedništvo i kvalitet, ali ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nismo prava porodica. Ova sezona će biti još teža jer nas svi žele skinuti s vrha", završio je veznjak Real Madrida.

Modrića u narednom periodu i pored svih laskavih nagrada očekuje mukotrpan rad kako bi se vratio u prvu postavu Real Madrida, a on je, podsjećamo, bio jako blizu prelaska u talijanski Inter.