Kapiten Vatrenih
367

Modrić: Odigrali smo fenomenalnu utakmicu i nadigrali Engleze

Piše: D. B.
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Jedan od junaka pobjede Hrvatske nad Engleskom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji bio je kapiten Vatrenih Luka Modrić. On je u izjavi nakon utakmice istakao da je ekipa vjerovala u svoje mogućnosti uprkos skromnim izjavama.

"Odigrali smo fenomenalnu utakmicu i nadigrali Engleze iako se govorilo da smo umorni, da su oni fizički spremniji, šteta što nismo ranije riješili utakmicu, što smo otišli produžetke, ali hvala Bogu što nije bilo penala", izjavio je Modrić.

Hrvatska se na ovom prvenstvu dvaput vratila nakon rezultatskog zaostatka.

"Dvaput smo se vraćali iz minusa, to je pokazatelj karaktera, vjerovali smo da ćemo se vratiti, stvarali smo prilike i bolji od Engleza.Morali smo postići golove. presretni smo, nestvarno je ovo što nam se događa", dodao je kapiten Hrvatske.

Ova generacija je nadmašila generaciju koju je Miroslav Ćiro Blažević odveo do 3. mjesta na SP 1998. godine.

"Da, ali možemo biti ponosni, ovo je jedan od najvećih uspjeha u historiji hrvatskog sporta. Ne želimo stati, došli smo po nešto više, nismo davali velike najave, nego smo pravili korak po korak, željeli smo proći grupu. Izjave su bile skromne, ali su igrači imali ogromno uvjerenje", završio je Modrić.