Godina iz snova
127

Modrić o golu protiv Al-Aina: Ne šutiram puno, ali zato kad pucam ulazi

Klix.ba
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski veznjak Luka Modrić bio je oduševljen jučerašnjom pobjedom svog Real Madrida nad Al-Ainom u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

"Ovo je jako važna titula, koja će nam dati puno samopouzdanja u budućnosti. Htjeli smo završiti godinu na najbolji mogući način i to smo postigli. Igrali smo ozbiljno od prve minute te smo zadovoljni što smo osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo treći put zaredom. Osjećam se dobro kada igram u ovom takmičenju", rekao je Modrić za klupsku televiziju Real Madrid TV.

Evropski prvak je sa 4:1 pobijedio domaćina turnira, a španska ekipa je povela u 14. minuti pogotkom Modrića koji je lijevom nogom uputio udarac s udaljenosti od 18 metara te poslao loptu u donji desni ugao gola Al-Aina.

"Ne pucam puno, ali kada puknem ponekad uđe. Moram pucati više. Svi mi govore da moram češće pucati na gol, ali meni se više sviđa dodavati loptu saigračima te doprinositi drugim elementima u igri", rekao je 33-godišnji vezni igrač.

Modrić je ove godine osvojio Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, a proglašen je najboljim i u izborima FIFA-e i UEFA-e.

"Ova godina je bila iz snova, ne mogu tražiti više. Godina 2018. zauvijek će imati posebno mjesto u mom kalendaru", zaključio je Modrić.