Sjajna partija
99

Modrić: Igrao sam na svojoj najboljoj poziciji, nisam bio nervozan prije penala

Klix.ba
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Hrvatske porazila je Nigeriju rezultatom 2:0, a najbolji igrač Vatrenih bio je kapiten selekcije Luka Modrić.

"Meč nije bila uopšte lagan, ali postigli smo gol u idealnom trenutku nakon čega nam je bilo lakše igrati našu igru. Nakon prvog pogotka krenuli smo stvarati prilike i mislim da je naša pobjeda zaslužena. Nije bilo lako, Nigerija je pokazala da ima dobru ekipu koja može osvajati bodove, rekao je Modrić.

U reprezentaciji je Luka imao najčešće napadačku ulogu, ali Dalić ga je sinoć prebacio nazad te je igrao ispred odbrane kako bi Hrvatska držala posjed.

"Igrao sam bliže golu otkad je novi trener došao, ali sad sam bio na svojoj najboljoj poziciji. Međutim, gdje god ja igrao, dat ću sve od sebe", proučio je.

Penal na utakmici između Hrvatske i Nigerije bio je peti udarac s bijele tačke u jučerašnja četiri susreta, a najstrožu kaznu nije uspio realizovati argentinski vođa Lionel Messi.

"Kad sam pucao penal nisam bio nervozan. Bio sam potpuno koncentrisan i drago mi je da sam postigao gol", zaključio je Modrić.