Sastanak u Općini Centar
292

Modernizacija stadiona Koševo nastavlja se promjenom travnjaka i ugradnjom grijača

F. Z.
Stadion Asim Ferhatović Hase (Foto: Klix.ba)
Stadion Asim Ferhatović Hase (Foto: Klix.ba)
U Općini Centar u Sarajevu danas je održan još jedan u nizu sastanaka na kojem je tema bila modernizacija stadiona Asim Ferhatović Hase s ciljem ispunjavanja uslova FIFA-e i UEFA-e za ulazak u treću kategoriju i održavanje međunarodnih utakmica.

Sastanku su, osim predstavnika stručnih službi Općine Centar, prisustvovali predstavnici Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, kao i Fudbalskog kluba Sarajevo, a vodio ga je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, saopćeno je iz ove institucije.

"U ovogodišnjem budžetu Općine Centar smo osigurali 500.000 KM za potrebe realizacije ovog projekta, dok rebalansom budžeta planiramo izdvojiti još 700.000 KM. U jednakom iznosu s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine ulažemo sredstva u iznosu od 400.000 KM za nabavku i ugradnju brojčanika, za šta je procedura u toku i nažalost postoji žalba. Naredni projekt čiju realizaciju želimo započeti što prije je zamjena travnjaka gdje planiramo ugraditi novi s grijanjem kako bismo mogli igrati utakmice tokom cijele godine. Također, prihvatamo ideju da se na stadionu otvori suvenir fan shop u kojem će svi ljubitelji kluba s Koševa moći kupiti poklone, o čemu će naravno posljednju odluku donijeti uprava FK Sarajevo. Također, sugerišem da se organizuju posjete učenika osnovnih i srednjih škola stadionu kako bi se upoznali o historiji ovog sportskog zdanja te Fudbalskog kluba Sarajevo", objasnio je Ajnadžić.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

Predstavnici javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, koja u ime Općine Centar kao svog osnivača upravlja stadionom na Koševu, prezentovali su naredne korake u vezi sa zamjenom travnjaka, fan shopa te prostorija za novinare, koje su jedan od uslova koje je dala UEFA.

"Kada uradimo idejni projekt, nadležna općinska služba može pokrenuti proceduru javne nabavke za novi travnjak sa grijanjem. Mi smo već pripremili prostorije za fan shop i samo treba ubaciti police i robu. Također, uz minimalne izmjene i sredstva pronašli smo način kako da riješimo pitanje prostora za printane medije, press i fotoreportere", objasnili su direktorica Sabina Špago i Muhamed Alaim iz Centra za sport i rekreaciju.

Na sastanku je također dogovoreno da u narednom periodu predstavnici FK Sarajevo obiđu ponuđene prostorije na stadionu kako bi mogli odlučiti da li ponuđeni prostori zadovoljavaju njihove potrebe i kriterije, saopćeno je iz Općine Centar.