Serie A
38

Moćni Inter deklasirao još jednog rivala za 10. pobjedu u nizu i napravio novi korak ka tituli

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Inter ove sezone izgleda nevjerovatno moćno i niže pobjede u italijanskoj Seriji A, gdje su novog rivala deklasirali danas, a radi se o ekipi Leccea.

Na stadionu Via del Mare danas su Lecce i Inter igrali meč 26. kola Serije A, a Nerazzurri su slavili sa sigurnih i ubjedljivih 4:0.

Lautaro Martinez je bio strijelac jedinog gola u prvom poluvremenu, pošto je pogodio u 15. minuti, a u nastavku je otpor Leccea potpuno popustio.

U 54. minuti je Davide Frattesi pogodio za 2:0, samo dvije minute poslije on asistira Lautaru za drugi gol Argentinca na meču za 3:0, a konačnih 4:0 postavlja štoper De Vrij u 68. minuti na ubačaj Federica Dimarca.

Do kraja je ostalo 4:0, za Inter je to deseta vezana pobjeda u svim takmičenjima, a sedma u Seriji A i napravio je novi korak ka tituli prvaka.

Trenutno je ekipa Simonea Inzaghija lider na tabeli sa 66 bodova, devet više od drugoplasiranog Juventusa, koji ima i meč viška.

Lecce je ostalo na 14. poziciji na tabeli s 24 boda. Inter će u narednom kolu igrati protiv Atalante na domaćem terenu, dok Lecce ide na megdan Frosinoneu.

Rezultat i strijelci:

Lecce - Inter 0:4 (Martinez 15', 56', Frattesi 54', De Vrij 68')

Tabela: