Nogomet
0

Mnogi selektori podržavaju seks na Mundijalu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Vječna tema tokom velikih takmičenja kao što su Olimpijske igre ili Svjetsko nogometno prvenstvo jest pomaže li ili odmaže seks sportistima tokom takmičenja.

Mnogi selektori reprezentacija koje nastupaju na Svjetskom nogometnom prvenstvu stali su iza teze da nemaju ništa protiv upražnjavanja seksa svojih igrača tokom Mundijala, a selektor Diego Armando Maradona se prisjetio trenutaka iz 1986. godine kada je njegova Argentina posljednji put bila prvak svijeta.

"Selektor Bilardo nam je tada rekao da nema ništa protiv seksa, ali da preferira onaj gdje žena obavlja više toga", rekao je Maradona koji danas kao selektor dopušta seks svojim igračima, ali pod jednim uvjetom.

To njegovo mišljenje je novinarima prenio Donato Villani, reprezentativni liječnik.

"Seks je, naravno, dopušten. No, ipak ne bi bilo lijepo da se odvija oko 2 ili 3 ujutro uz bocu šampanjca kraj kreveta".

Brazilac Carlos Alberto Parreira također je "za seks", pa je tako prije početka Svjetskog prvenstva rekao:

"Pa, ne nalazimo se u zatvoru. Naravno da je dopušten", rekao je Parreira, a njegov sunarodnjak Dunga, inače selektor Brazila, se nadovezao:

"Bitno je da igrači i tokom Svjetskog prvenstva rade stvari koje vole, koje ih opuštaju. Neko voli seks, neko voli čašu vina... Nikako im takvo što ne želim oduzeti".