"Možda neko i ne voli seks"
0

Dunga igračima dopustio seks, čokoladu i sladoled

Totalsport
Carlos Dunga (Foto: AP)
Carlos Dunga (Foto: AP)
Nogometna reprezentacija Brazila u četvrtak je stigla u svoje južnoafričko odredište, golferski hotel s pet zvjezdica u Randburgu, predgrađu Johannesburga.

Selektor Carlos Dunga odradio je prvu konferenciju za novinare na južnoafričkom tlu, te izvijestio novinare i navijače da neće uživati slobodu pristupa brazilskim zvijezdama kao na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj prije četiri godine.

Konkretno, Brazilci će u hotelu biti izoliraniji nego ikad prije: navijači neće imati pristup treninzima, dok novinari neće moći slobodno razgovarati s nogometašima. Atmosfera danonoćnog tulumarenja obilježila je boravak Brazilaca u Njemačkoj prije četiri godine. Sastav Carlosa Alberta Parreire to je koštalo ispadanja u četvrtfinalu od Francuske.

Za razliku od kontakta s novinarima i navijačima, igračima će unutar hotela biti dozvoljeno gotovo sve. Moći će uživati u poslasticama, poput čokolade ili sladoleda, a dopušten će im biti i seks.

"Na svakom je igraču da donese odluku za sebe. Možda neko i ne voli seks", rekao je Dunga, svjetski prvak s Brazilom kao igrač 1994. godine, te sudionik Mundijala 1990. i 1998.

Selektor je objavio da će "seleçao" na afričkom tlu odigrati dvije prijateljske utakmice: 2. juna protiv Zimbabvea u Harareu i pet dana kasnije protiv Tanzanije na zasad nepoznatom mjestu.

Navodno je za gostovanje u Harareu Zimbabveanski nogometni savez brazilskom (CBF) uplatio 1,8 miliona dolara.