Jagodić testirao premijerligaše
0

Mladi reprezentativci BiH odigrali pripremnu utakmicu u Hrasnici

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Mladi reprezentativci BiH odigrali su pripremnu utakmicu na stadionu Famosa u Hrasnici. Nastupili su kandidati za mladu reprezentaciju iz Premijer lige BiH.

Selektor Vlado Jagodić, kojem je ovo bila prva utakmica na poziciji šefa našeg U21 tima, kandidate je podijelio u dvije u dvije ekipe, na Plave i Bijele. Selektor i njegov stručni štab održali su sastanak sa igračima, a jedino nije mogao nastupiti Nermin Varupa, zbog povrede.

Ekipe "Plavi" i "Bijeli" igrali su u slijedećim sastavima:

PLAVI: Tomović, Nezić, Sasar, Markić, Dupovac, Grahovac, Višća, Handžić, Pehar, Durak, Zakarić, Rodić i Šmigalović. BIJELI: Bukvić, Čolić, Husić, Jazvin, Nuhić, Pirić, Duraković, Efendić, Mujić, Šišić, Bekić, Rodić i Oglečevac.

Igrala su se dva poluvremena, po 30 minuta, a na kraju su zasluženo slavili igrači u plavim dresovima. Bilo je 3:0, a golove za pobjedničku ekipu postigli su Edin Višća, Almir Šmigalović i Dženan Durak. Novi igrač zagrebačkog Dinama Goran Zakarić, dosadašnji igrač Širokog Brijega, upisao je dvije asistencije.

Predsjednik Komiteta za normalizaciju NSBiH Ivica Osim i generalni sekretar Jasmin Baković posjetili su stručni štab i reprezentativce, te im poželjeli uspješan rad u novom kvalifikacionom ciklusu.

Selektor Vlado Jagodić će u petak u 11 sati saopštiti spisak igrača za prvi susret kvalifikacija, koji je na rasporedu 1. juna u San Marinu, protiv mlade reprezentacije te zemlje.

Mladi nogometaši BiH u kvalifikacijama za EP 2013. godine u Izraelu, igrat će u Prvoj grupi još sa selekcijama Njemačke, Bjelorusije, Grčke i Kipra.