Test za nove igrače
2

Mladi nogometaši se okupili u Sarajevu, malo vremena za uigravanje

FENA
Mlada nogometna reprezentacija (U-21) Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu gdje će se u naredna dva dana pripremati za prijateljski susret protiv selekcije Poljske, 14. novembra na stadionu "Bilino Polje" u Zenici.

Ovo će biti biti prva od pet kontrolnih utakmica na kojima selektor Vlado Jagodić namjerava testirati potencijalne reprezentativce koji će braniti boje BiH u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Reprezentativci će prije tog susreta imati dva treninga na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, a Jagodić je izjavio Feni da očekuje dobar susret iako njegov tim nema mnogo vremena za uigravanje.

"Ovo je nova generacija igrača s kojom nisam radio do sada. Dva treninga nisu dovoljna da se ekipa uigra, ali uradit ćemo sve da pružimo dobru partiju protiv Poljske", kazao je Jagodić.

Selektoru su se odazvala 23 pozvana igrača, a na njegovo zadovoljstvo u Sarajevo su stigli i povrijeđeni nogometaši Jakupović i Ćemalović, na koje ipak neće moći računati za susret protiv Poljaka.

Na spisku za susret protiv Poljske nalaze se:

Golmani: Kristijan Jajalo (Dinamo), Ivan Tirić (Rudar)

Odbrana: Adnan Kovačević (Travnik), Sead Jakupović (Winterthur), Ognjen Petrović (Kozara), Stipe Marković (Široki Brijeg), Dino Bevab (Zagreb), Dušan Jevtić (Duisburg), Muamer Avdić (Znojmo)

Sredina terena: Srđan Grahovac (Borac), Nermin Zolotić (Željezničar), Mario Kvesić (Split), Anid Travančić (Čelik), Haris Duljević (Olimpic), Gojko Cimirot (Leotar), Aldin Čajić (Teplice), Filip Arežina (Zrinjski), Goran Zakarić (Dinamo), Armin Čerimagić (Gent)

Napad: Jasmin Mešanović (Čelik), Marko Maletić (Stuttgart), Petar Kunić (Borac), Mirza Ćemalović (Velež).

Jagodić je dodao da se ekipi treba priključiti još Čajić, koji se trenutno nalazi na putu iz Minhena za Sarajevo. Njegov avion slijeće na sarajevski aerodrom u 13 sati.