Steven Gerrard
0

"Mladi igrači moraju stasati kroz Carling Cup"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kapetan Liverpoola Steven Gerrard javno ohrabruje svoje mlade i mahom neiskusne suigrače koji su pretrpjeli veliku blamažu izgubivši na Anfieldu od četvrtoligaša Northamptona s ukupnih 6-4 nakon izvođenja penala u 3. kolu Carling Cupu.

Poraz od tima koja u četvrtom razredu engleskog nogometa zauzima 17. mjesto nova je čaša pelina za navijače slavnog engleskog kluba na ulasku u novu sezonu, nakon što njihovi miljenici niti u nekoliko prethodnih sezona nisu u klupske vitrine pospremili niti jedan trofej.

Menažder ''redsa'' Roy Hodgson izveo je u srijedu na teren postavu u kojoj nije bilo niti jednog od najvećih aduta Liverpoolovih igrača. Kapiten Steven Gerrard pratio je s tribina posrtanje njegovih uglavnom mladih i neiskusnih igrača.

Taj se poraz naslonio na vrlo loš start Liverpoola u Premiershipu. Samo 5 osvojenih bodova i tek jedna pobjeda u prvih pet kola smjestili su Liverpool tek na 16. mjesto ljestvice.

"Naši mladi igrači će naučiti poneku lekciju iz ovog poraza. Nogomet vam ne donosi samo svjetle trenutke. Ja sam imao puno uspona i padova u karijeri, a vjerojatno sam više naučio iz onoga lošega što mi se dogodilo. Najbolje se uči iz vlastitih pogrešaka. Razumijem da su moji suigrači koji su igrali tu utakmicu danas potišteni, ali zato smo tu mi iskusni igrači da ih ohrabrimo i podignemo", kaže Gerrard, te nastavlja.

"Kada ste član velikog kluba, Carling Cup je idealno takmičenje za pružanje prilika mladim i neiskusnim igračima. Ako i protiv Northamptona postavite najjaču ekipu, onda ti naši klinci nikada neće dobiti šansu. Oni su dovoljno dobri i talentirani da u devet utakmica protiv Northamptona ostvare devet pobjeda, ali baš u srijedu je bila ona deseta, nažalost. To je nogomet i kup-takmičenje. Mi imamo odličnu i vrlo talentiranu ekipu, možemo još toliko puno dobroga napraviti ove sezone. Moramo gledati samo prema naprijed, u subotu nas čeka prvenstvena utakmica protiv Sunderlanda i to je ono što nas trenutno najviše zanima", zaključio je Gerrard.