Nogomet
0

Liverpool bez najboljih igrača u kvalifikacijama

FENA
Roy Hodgson (Foto: Reuters)
Roy Hodgson (Foto: Reuters)
Menadžer engleskog nogometnog premijerligaša Liverpoola Roy Hodgson izjavio je da neće riskirati s nastupom najboljih igrača u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Hodgsonov tim sastat će se s pobjednikom susreta Rabotnički - Mika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i to će biti prvi meč bivšeg trener Fulhama na kormilu "Redsa".

Prvi meč na rasporedu je 29. jula, a Hodgson neće računati na Stevena Gerrarda, Javiera Mascherana, Josea Reinu, Dirka Kuyta, Ryana Babela, Daniela Aggera, Glena Johnsona, Jamiea Carraghera i povrijeđenog Fernanda Torresa.

Ljekarski tim Liverpoola upozorio je Hodgsona da ne žuri s nastupom nogometaša koji su igrali na Svjetskom prvenstvu, javile su agencije.

"Vjerovatno nijedan od igrača koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu neće igrati u kvalifikacijama za Evropsku ligu", izjavio je Hodgson.

"Liječnici su me upozorili da je previše rizično da nastupe igrači koji imaju samo tri ili četiri dana treninga nakon povratka sa SP-a. Ako ne želimo da ugrozimo naše šanse u Premier ligi zbog nastupa igrača u ranoj fazi Evropske lige, moramo saslušati savjete liječnika", dodao je.

Gerrard, Carragher, Johnson i Agger uskoro će početi s individualnim treninzima, ali Mascherano, Reina, Kuyt i Babel neće trenirati prije prve utakmice Evropske lige.