Nogomet
0

Mladi golman Palerma Fabrizio Alastra imao sjajan debi protiv Torina, Udinese poražen

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Ekipa Palerma poražena je na svom terenu od Torina rezultatom 3:1 u okviru 25. kola Serie A. Domaće su tokom meča pratili pehovi, ali je jedan detalj obilježio ovaj meč. To je mladi golman Fabrizio Alastra koji je u branio od 38. minute kada je zamijenio povrijeđenog Sorrentina.

Njega je povrijedio saigrač Anđelković u jednom startu pred golom domaćih. Zanimljivo, Anđelković je u 14. minuti zamijenio povrijeđenog Goldaniga. Tako je trener domaćih Giovanni Bosi u prvom poluvremenu morao izvršiti dvije prinudne izmjene.

Osim dvije povrede u prvih 45 minuta, domaći su postigli autogol, a strijelac je bio Gonzalez koji je i na meču u Torinu postigao autogol. Na taj način postao je prvi nogometaš u Italiji koji je postigao dva autogola protiv istog suparnika.

U drugom poluvremenu sjajno je branio Alastra (18) koji je odbranio tri zicera igračima Torina. Ipak, bio je nemoćan u 69. minuti kada ga je matirao Immobile. Iako je tim sa Sicilije poražen, pokazalo se kako u budućnosti ozbiljno može računati na mladog čuvara mreže.

Inače, utakmica je dobro počela za domaće koji su u drugoj minuti poveli preko Gilardina. Poravnao je Immobile sa jedanaest metara u 19. minuti. Pomenuti Gonzalez u 31. minuti pogodio je svoju mrežu, a konačan rezultat postavio je raspoloženi Ciro Immobile 21 minutu prije kraja.

Sampdoria je u istom terminu odigrala bez golova protiv Atalante, dok je Bologna golom Destra u 79. minuti slavila u gostima protiv Udinesea.

Tabela: