Prilika da ostvare životni san
0

FOTO / Mladi fudbaleri Olimpica Nermin, Irfan i Amin dobili poziv iz Italije

Klix.ba
Nermin, Amin i Irfan (s lijeva nadesno)
Nermin, Amin i Irfan (s lijeva nadesno)
Trojica fudbalera Fudbalskog kluba Olimpic, Nermin Kahriman, Irfan Mujezin i Amin Efendić, dobili su poziv iz Italije da dođu na testiranje kako bi, ukoliko ispune uslove, potpisali ugovor i počeli igrati za Monte Baldo, Atalantu, Chievo Veronu, Moncu, Milan B ili Hellas Veronu.

Nermin Kahriman je rođen 1995. godine u Italiji, gdje je 2000. počeo trenirati fudbal. Prošao je kroz sve omladinske kategorije u USD Salorno Italia, a dolaskom u Bosnu i Hercegovinu trenirao je za FK Unis, zatim FK Biser, a sada za FK Olimpic. Igra poziciju napadača, a za svoje uspjehe je zahvalan familiji i braći, od kojih mu je, kako kaže, jedan i fudbalski uzor i osoba zaslužna za sve što zna o fudbalu.

"Presretan sam ovim pozivom, jedva čekam da se pokažem i dokažem i dat ću sve od sebe da ostvarim svoj životni san", kaže Nermin.

Amin Efendić je rođen 1994. godine u Sarajevu, a fudbal je počeo trenirati 2006. u FK Olimpic. Igra poziciju stopera.

Irfan Mujezin rođen je 1995. u Sarajevu, a fudbal trenira od 2000. godine. Počeo je trenirati u FK Selekt, 2006. je prešao u FK Biser, a od 2012. je član Olimpica. Igra na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Dopis koji je u FC Olimpic stigao iz Italije
Dopis koji je u FC Olimpic stigao iz Italije