Nogomet
16

Mladen Zeljković: Protiv Metalurga ćemo igrati ofanzivno, ali nećemo srljati

Klix.ba
Mladen Zeljković (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Mladen Zeljković (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Željezničar će u utorak navečer na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u drugoj utakmici 2. pretkola Evropske lige ugostiti ekipu Metalurga iz Skoplja. Nakon rezultata 0:0 iz prvog meča, Plavi puni samopouzdanja dočekuju revanš.

Stoper FK Željezničar, Mladen Zeljković, u izjavi za portal Klix.ba je rekao da još uvijek ništa nije gotovo te da njegov tim sada poznaje protivnika.

"Sve je još uvijek otvoreno i za jedne i za druge, zbog čega na Koševu očekujem tvrdu utakmicu. Sad već dobro poznajemo ekipu Metalurga, poznate su nam njihove slabosti, koje ćemo pokušati iskoristiti u sutrašnjoj utakmici", izjavio je Zeljković.

Željezničar će od prve minute zaigrati ofanzivno.

"Postavit ćemo se ofanzivno jer nam odgovara samo pobjeda. No, sigurno je da nećemo srljati. Vjerujemo da možemo proći i samo o tome razmišljamo", kazao je nogometaš Željezničara.

Ako Plavi eliminišu Metalurg, naredni protivnik će biti vjerovatno kiparska Omonia.

"Omonia je još uvijek daleko. Kada prođemo Metalurg, onda ćemo razmišljati o narednom protivniku", jasan je bio Zeljković.

Utakmica Željezničar - Metalurg Skoplje se igra utorak navečer na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 21:00 sati.