Nogomet
28

Adžem očekuje dobru utakmicu, Makedonci oduševljeni Sarajevom

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Uoči sutrašnje revanš utakmice 2. pretkola Evropske lige između Željezničara i Metalurga, na stadionu Koševo u Sarajevu održana je zajednička konferencija za medije, na kojoj su se novinarima obratili predstavnici obje ekipe.

Kapiten Željezničara Srđan Stanić istakao je kako su se u taboru Plavih nadali da će u prvoj utakmici u Skoplju pokazati puno veći kvalitet.

"Tako nam je ostalo da to riješimo u drugoj utakmici. Igrat ćemo napadački, pokušati postići gol više jer nama je potrebna bilo kakva pobjeda. Pokušat ćemo je ostvariti i plasirati se dalje", kazao je Stanić.

Kapiten Metalurga Mile Krstev je kazao da ako njegov tim odigra borbeno i smjelo, sa punom koncentracijom u napadu, onda mogu očekivati prolaz dalje.

"Plasman u 3. pretkolo bio bi za nas historijski uspjeh i nadam se da ćemo to ostvariti", naveo je Krstev.

Šef stručnog štaba skopskog tima Srgjan Zaharievski je na početku svoga obraćanja kazao da je sa svojim igračima imao priliku prošetati našim glavnim gradom i osjetiti duh Sarajeva.

"Mi smo mnogo sličan narod, ljudi su gostoprimljivi te sam izuzetno zadovoljan onim što sam vidio. Kao što se Željo kod nas osjećao kao kod svoje kuće, tako se i mi isto ovdje osjećamo", rekao je.

Kada je riječ o utakmici, Zaharievski je naglasio da u prvoj utakmici nije bilo toliko kvaliteta koliko borbenosti. Očekuje tvrdu utakmicu, te ističe da će pobijediti tim koji se bolje snađe u napadu.

Šef struke Plavih Admir Adžem se složio sa svojim kolegom iz Skoplja kazavši da je u prvoj utakmici bila izražena samo borbenost nogometaša.

"Na Koševu će biti puno više gledalaca, te se nadam da će biti zadovoljniji i vidjeti dobru utakmicu", rekao je Adžem.

Dodao je kako u njegovom timu nema povrijeđenih ni kartoniranih igrača, te da su spremni za utakmicu i da će učiniti sve da dođu do pobjede.

Igrači Metalurga su, za razliku od Željezničara čiji su igrači u Skoplje putovali avionom, u Sarajevo došli autobusom, ali je njihov trener kazao da im to neće biti alibi ako sutra budu poraženi na Koševu.

Revanš se igra sutra sa početkom u 21 sat na Koševu.