Nogomet
8

Mladen Zeljković: Mnogo će nam nedostajati Bajić, nadam se velikoj podršci navijača

Piše: D. B.
Mladen Zeljković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Zeljković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željezničar će u nedjelju u okviru 17. kola BHT Premijer lige BiH biti gost ekipi Širokog Brijega. Defanzivac Plavih Mladen Zeljković je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu ekipi da izbori pozitivan rezultat.

Odgađanje 17. kola Premijer lige zbog snježnih padavina nije negativno utjecalo na ekipu Željezničara.

"Pauza nam nije poremetila planove, naporno smo radili dvije sedmice i spremali se za utakmicu protiv Širokog Brijega", izjavio je Zeljković.

Plavi su svjesni teškog zadatka koji ih očekuje.

"Bit će to naporna i teška utakmica, ipak smo gosti lideru i jednoj od najboljih ekipa u državi. No, razmišljamo pozitivno i dat ćemo sve od sebe da se kući vratimo s pozitivnim rezultatom", rekao je defanzivac Željezničara.

Tajni između rivala nema, a Zeljković je posebno upozorio na dva igrača Širokog Brijega.

"Širokobriježani su nam dobro poznati rivali, među nama nema tajni. Ekipa je sastavljena od kvalitetnih igrača, a posebnu pažnju moramo obratiti na Wagnera i Zakarića. Također, veoma opasni su Kožulj i Ćorić. Ipak, vjerujemo u sebe i u pozitivan rezultat", kazao je Zeljković

Za Željezničar zbog suspenzije neće nastupiti prvi strijelac lige Riad Bajić, zbog čega će Plavim biti potrebna što veća podrška navijača.

"Nažalost, Bajić je suspendovan i mnogo će nam nedostajati. Uprkos tome, atmosfera u timu je odlična. Nadam se da će naši navijači doći u što većem broju i pomoći nam da izborimo pozitivan rezultat", završio je Zeljković.

Utakmica Široki Brijeg - Željenzičar se igra u nedjelju od 18 sati.