Nogomet
819

Bajić na posljednjem treningu uoči derbija: Ginut ćemo na Koševu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši FK Željezničar su danas na glavnom terenu stadiona Grbavica obavili posljednji trening uoči sutrašnjeg derbija protiv FK Sarajevo, koji se od 17 sati igra na stadionu Asim Ferhatović Hase. Atmosfera u taboru Plavih je odlična, a derbi uprkos velikom značaju dočekuju poprilično rasterećeni.

Šef stručnog štaba FK Željezničar Milomir Odović je danas obavio posljednje pripreme sa svojim izabranicima uoči sutrašnjeg derbija sa Sarajevom, koji je izuzetno važan u međusobnoj borbi za titulu ovih dvaju klubova.

Jedna od najvećih uzdanica FK Željezničar, noćna mora odbrane premijerligaških klubova, napadač Riad Bajić, u razgovoru za portal Klix.ba je istakao pozitivnu atmosferu u ekipi uoči važnog duela sa FK Sarajevo.

"Atmosfera je dobra, napravili smo odlične rezultate u prethodnim utakmicama, što je rezultat kvalitetne igre. Znamo kakva nas utakmica čeka i koliki je njen značaj. Međutim, iako znamo da bi nam pobjeda mnogo značila, u utakmicu ćemo ući 'hladne glave' i pokazati ono što znamo", izjavio je Bajić.

Željezničaru će zbog reprezentativnih obaveza nedostajati dvojica važnih igrača.

"Nemamo suspenzija i povreda, ali nam nedostaju Memija i Beganović, koji igraju za U19 reprezentaciju. U dobroj su formi i nedostajat će nam na terenu, ali tu ne možemo ništa. Sigurno je da će igrači koji ih zamijene dati sve od sebe, jer znaju šta znači ova utakmica", rekao je napadač Željezničara.

On tvrdi da ekipa ne osjeća veliki pritisak uoči derbija.

"Na nama je definitivno manji pritisak nego što je to slučaj sa igračima FK Sarajevo. Pokušat ćemo odigrati najbolje što znamo i nadamo se najboljem", kazao je Bajić.

Plavi su u prvom dijelu sezone poraženi od Sarajeva na Grbavici rezultatom 1:2, željni su osvete, ali su i oprezni.

"Poraz na Grbavici nam je motiv više, ali smo i oprezniji jer znamo kakve Sarajevo ima igrače. Postoje zadaci koje ćemo morati ispuniti kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Spremni smo", riječi su prvog strijelca Premijer lige BiH.

Posebno je upozorio na napadača FK Sarajevo Leona Benku.

"Imaju dosta dobrih igrača, ali ekipu nosi Benko, koji je u formi. Ipak, mislim da ga naša odbrana može zaustaviti", smatra Bajić.

Dvadesetjednogodišnji napadač vjeruje da će publika na Koševu gledati kvalitetnu nogometnu predstavu, kao i napadačku igru njegovog tima.

"Očekujem dobru utakmicu, bit će malo taktiziranja, ali na Koševo idemo da se nadigravamo. Ne vidim razlog zbog kojeg bismo se branili", jasan je bio bh. reprezentativac.

Iz Željezničara su od početka sezone najavljivali da im je prioritet plasman u Evropu, o tituli se nije pričalo, ali su vremenom ambicije postale veće.

"Porasli su nam apetiti, imamo dobre šanse i ginut ćemo na terenu, dati i više od svojih mogućnosti kako bismo na kraju proslaviti titulu. Cilj nam je bila Evropa, tako smo se od početka postavili, ali sada smo u situaciji da imamo bod zaostatka za Sarajevom i sutra igramo utakmicu protiv rivala. Poslije te utakmice možemo biti prvi, tako da idemo naprijed i borimo se otvoreno za titulu. Nadam se da će biti borba do posljednjeg kola", završio je Bajić.

Današnji trening Željezničara posmatralo je oko 40 navijača, koji su svojim ljubimcima pružili podršku uoči sutrašnjeg duela s ljutim rivalom.

Nogometaši FK Željezničar će do utakmice na Koševu biti smješteni u karantinu u hotelu Park u Vogošći.

Derbi se igra sutra od 17 sati, a fotografije s današnjeg treninga pogledajte u galeriji.