Nogomet
22

Mlada reprezentacija BiH u vrlo dobrom izdanju s igračem manje osvojila bod protiv Švicarske

Piše: O. T.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U pretposljednjem, 7. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv Švicarske (0:0) na Grbavici.

Ovo je treći remi naše selekcije u ovim kvalifikacijama i sada imamo tri boda na tabeli. Kako stvari stoje, kvalifikacije ćemo najvjerovatnije okočnati kao posljednja ekipa u grupi bez ijedne pobjede pošto u posljednjem kolu 11. oktobra gostujemo Engleskoj.

Sjajnu šansu imali smo u 15. minuti kada je Milošević uposlio Bajića koji izlazi jedan na jedan protiv golmana Švicarske kojeg je neuspješno pokušao predriblati. Prvo poluvrijeme okončano je bez pogodaka.

Još jednu odlična šansa stigla je u 55. minuti kada Čivić centaršutem pronalazi Popovića koji sa oko pet metara iz nezgodnog položaja šutira preko gola. Potom u 58. minuti Gojak dodaje za Bajića koji ponovo ne uspijeva savladati golmana nakon što je izašao sam ispred njega.

Od 59. minute zaigrali smo sa igračem manje nakon što je direktan crveni karton dobio štoper Jovičić. U 70. minuti rezervista Švicarske Kamberi šutira tik pored lijeve stative našeg gola.

Iako smo igrali sa igračem manje, uspjeli smo stvoriti još jednu šansu kada je Redžić odlično prošao odbranu gostiju te izašao jedan na jedan protiv golmana koji uspijeva zastaviti njegov udarac.

Izabranici Darka Nestorovića su imali nekoliko sjajnih šansi u ovom meču, ali nisu uspjeli pogoditi mrežu protivnika i ostalo je 0:0.

BiH: Pirić, Memija, Jovičić (crveni karton 59'), Saničanin, Čivić, Sadiković, Redžić, Popović (Grahovac 91'), Milošević (Gojak 57'), Hadžiahmetović, Bajić (Šatara 61').

Tabela:

  1. Švicarska 12
  2. Engleska 11 (-2)
  3. Norveška 10 (-2)
  4. Kazahstan 4 (-1)
  5. BiH 3