Kvalifikacije za EP
21

Mlada reprezentacija BiH porazom od Italije zaokružila loš dan bh. omladinskih selekcija

N. K.
Italijani upisali novu pobjedu (Foto: Twitter)
Italijani upisali novu pobjedu (Foto: Twitter)
Mlada nogometna reprezentacija BiH poražena je danas u Trstu u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od domaće selekcije Italije rezultatom 1:0.
Ovaj poraz naše U-21 selekcije stigao je nakon što su ranije danas izgubile kadetska i juniorska reprezentacija u posljednjim kolima elitnog kruga kvalifikacija za evropska prvenstva te je tako zaokružio loš dan bh. omladinskog nogometa.

Italijani su od početka utakmice krenuli žestoko u namjeri da što prije osiguraju pobjedu, a već u 14. minuti stigli su do vodstva golom Rovella.

Domaća selekcija je i u nastavku utakmice imala daleko veći posjed lopte, a do poluvremena su obje ekipe igrale ofanzivno pa smo vidjeli veliki broj prilika na obje strane. Ipak, promjene rezultata nije bilo.

U nastavku utakmice potpuno druga slika na terenu. Izabranici Slobodana Starčevića su bili potpuno bezopasni, nisu imali niti jedan šut ka domaćem golu, dok je pravo čudo kako su Italijani okončali meč samo s jednim pogotkom na osnovu brojnih prilika koje su propustili. Ostalo je konačnih 1:0.

Italija je pobjedom prestigla Švedsku i nalazi se na prvom mjestu grupe F kvalifikacija za Euro. Trenutno imaju tri boda više od drugoplasirane Švedske koja ima i utakmicu više. Naša selekcija se nalazi na četvrtom mjestu. Posljednju utakmicu kvalifikacija naš U-21 tim igra u junu na gostovanju kod Irske.

Rezultat i strijelci:

Italija - BiH 1:0 (Rovella 14')

Tabela: