Slomljena srca
65

Juniori BiH u suzama nakon šokantnog poraza od Francuske, teren napustili uz apaluze

N. K.
Šok i nevjerica među mladim bh. nogometašima (Foto: Screenshot)
Šok i nevjerica među mladim bh. nogometašima (Foto: Screenshot)
Juniorska nogometna reprezentacija BiH danas je šokantno poražena u posljednjem kolu elitne runde kvalifikacija zbog čega su ostali bez Evropskog prvenstva, a ovakav ishod izuzetno je teško pao izabranicima selektora Ivice Barbarića.
Naime, nakon posljednjeg sudijskog zvižduka utakmice protiv Francuske (1:2) većina reprezentativaca je popadalo na teren te su mnogi počeli plakati od tuge.

Prolazili su minuti u kojima su se oporavljali u nevjerici šta im se dogodilo u finišu meča, a nekoliko navijača reprezentacije BiH je ekipu nagradila ovacijama i aplauzima.

Podsjetimo, juniori BiH su u samom finišu utakmice ispustili prvi historijski plasman na Evropsko prvenstvo porazom 2:1 od domaće selekcije Francuske.

Naš tim je vodio golom Čuića, ali su za tri minute, golovima u 83. i 85. minuti ispustili sve što su ostvarili i tako ostali bez Eura.

Prethodno su naši juniori u elitnim kvalifikacijama odigrali dvije odlične utakmice u kojima su savladali Češku i Švedsku.

Na kraju ljubitelji bh. nogometa mogu biti zadovoljni dobrom generacijom juniora od kojih ćemo većinu u budućnosti gledati u našoj U-21 mladoj reprezentaciji.