Kvalifikacije za EP
30

Mlada reprezentacija BiH poražena od Rumunije, Hagi postigao sjajan gol iz kornera

Piše: K. H.
Mlada reprezentacija BiH poražena je od Rumunije rezultatom 2:0 u meču 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon nešto opreznijeg početka susreta, naš tim je zaprijetio u 14. minuti kada Ćavar sa skoro 60 metara pokušava savladati domaćeg golmana, ali šutira preko gola. Minutu nakon toga, Rumunija je stigla u vodstvo.

Centaršut s desne strane u sredini je dočekao Petre koji bježi Mihojeviću i pogađa za 1:0.

Naš tim je odmah krenuo po poravnanje, a prvu narednu priliku imao je Gojak koji šutira iz slobodnog udarca, no Radu hvata loptu. Minutu nakon toga, nova velika prilika za BiH, opet je u šansi bio Gojak, ali nije uspio iskoristi veliku grešku golmana Radua i jednog defanzivca te je šutirao preko gola.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo prilika, a već u trećoj minuti drugog poluvremena Cicaldaua odlično šutira, no Trkulja mu brani udarac. Možda i posljednju priliku u ovom meču za BiH imao je Radeljić u 55. minuti kada nakon centaršuta Gojaka šutira pored gola.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 69. minuti kada Hagi direktno iz kornera postiže pogodak, ali se mora reći da mu je itekako pomogao jak vjetar koji je puhao.

Do kraja meča naš tim je jalovo pokušavao stići do makar utješnog pogotka, no nisu imali prilika i meč je završen pobjedom Rumunije od 2:0.