Nogomet
73

Mlada futsal reprezentacija BiH sa 7:1 savladala Francusku

FENA
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Mlada futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u prijateljskom meču u Zenici vršnjake iz Francuske rezultatom 7:1.

Bh. tim je do prednosti došao u 2. minuti, a strijelac je bio Stefan Jokić. Samo dvije minute poslije prednost je udvostručena kada je kapiten Marijo Aladžić odličo šutirao sa distance i pogodio mrežu Daurellea. Bh. tim je nastavio sa ofanzivnom igrom i u 5. minuti Miljan Gutić postiže gol za 3:0.

Edin Muratović u 18. minuti je iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao Daurelleovog gola za 4:0. Drugo poluvrijeme su bolje otvorili gosti. Mathieu je u 23. minuti postigao pogodak i smanjio prednost Bosne i Hercegovine.

Primljeni gol nije poremetio igru izabranika Bore Matana, te je Aladžić u 28. minuti pogodio za 5:1. U 39. minuti Francuska je napravila šesti timski prekršaj. Deveterac je izveo Aladžić i pogodio za 6:1, a konačan rezultat postavio je Jokić u posljednjoj minuti utakmice.

Nakon utakmice selektor Boro Matan je izjavio:

"Ovi momci su i na treninzima pokazali da imaju kvalitet, ali teško je bilo očekivati da ćemo pobijediti sa ovolikom razlikom. Odradili smo zajedno samo dva treninga i momci su odgovorili na pravi način i zasluženo pobijedili".

Iste selekcije će sutra u 18 sati u zeničkoj Areni odigrati još jednu utakmicu.