Nogomet
13

Futsal reprezentacija BiH u prijateljskom meču porazila Makedoniju sa 7:3

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Gradskoj areni Zenica u prijateljskom susretu rezultatom 7:3 porazila selekciju Makedonije.

Prvi pogodak za našu futsal reprezentaciju postigao je Josip Bošković i to u trećoj minuti susreta, da bi četiri minute poslije Marko Hrkać povećao na 2:0. Minutu poslije Makedonci smanjuju prednost naše selekcije na 2:1 preko Martina Todorovskog, a u 10. minuti Dario Markić pogađa za 3:1. U 15. minuti susreta Makedonci su smanjili prednost Bosne i Hercegovine na 3:2 golom Ivana Krstevskog, a do kraja prvog poluvremena nisu zabilježene promjene rezultata.

Hrkać u 27. minuti susreta se po drugi put upisuje u strijelce za 4:2. Posljednjih pet minuta susreta naša reprezentacija je imala prednost jer su gosti igrali sa golman-igračem, a u listu strijelaca se upisao i naš golman Galić koji je pogodio sa gola na gol za 5:2. Za 6:2 u 37. minuti slično je pogodio i Marijo Aladžić.

Ismaili Taulant u 38. minuti smanjuje prednost našeg tima na 6:3, a minutu poslije za konačnih 7:3 pogodio je Dejan Pavlović.

Drugi susret ove dvije selekcije bit će odigran sutra u 18 sati u Gradskoj areni u Zenici.

Bosna i Hercegovina: Bekir Hodžić, Marin Šunjić, Ivan Matan, Marijo Aladžić, Stefan Jokić, Srđan Ivanković, Ibrahim Husejinović, Dejan Pavlović, Dario Markić, Mirko Hrkać, Josip Bošković, Stanislav Galić, Benjamin Avdić, Zvonimir Ćavar. Selektor: Boro Matan.

Makedonija: Antonio Petrovski, Zoran Levevski, Taulant Ismaili, Ivan Krstevski, Trajče Trajkov, Igor Leovski, Erkan Seferi, Ferid Aguši, Eljesa Neziri, Martin Todorovski, Vlatko Petrovski, Daniel Marinjo De Souza, Džo Arsovski, Leonid Ristanovski. Selektor: Ivan Božović.