Nogomet
12

Mitrović se pokajao nakon udaranja sudije: Odmah nakon meča sam mu se izvinio

Piše: A. M.
Bogatu fudbalsku karijeru nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Romeo Mitrović okončao je neslavno.

Na utakmici Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Mitrović je udario arbitra Darka Gedžića nakon što mu je ovaj pokazao žuti karton.

"Tužan sam što je uspješna fudbalska karijera koja je začinjena reprezentativnim pozivima i trofejima zaključena na ovakav način. Ja u dvadeset godina profesionalnog bavljenja fudbalom nisam dobio crveni karton, a karijeru sam nažalost okončao incidentom", kazao je Mitrović za Klix.ba.

Upitali smo ga kada bi se nešto slično dogodilo danas ili sutra, da li bi ponovo isto reagovao, na što je dojučerašnji golman Branitelja odgovorio: "Naravno da ne bih, ali šta mi to vrijedi. Iskreno, suđenje u ovom rangu je katastrofalno. Od prvog kola smo bili žrtva sudijskih lakrdija, i ovaj arbitar od svih koji su nam do sad sudili najmanje je kriv za sve. U meni se nakupilo, došao mi je mrak na oči i reagovao sam ružno. To se sigurno svakom igraču kroz karijeru makar jednom desi. Sudiji sam se odmah nakon meča izvinio, a to činim i ovim putem. Znam da je na početku svoje karijere i zbog toga mi je još više žao što se ovo dogodilo".