Sport Bild
0

Misimović sve bliži odlasku iz Wolfsburga

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Konflikt između trenera nogometaša Wolfsburga Lorenza-Günthera Köstnera i glavnog organizatora igre Zvjezdana Misimovića očito je ostavio duboke razdore u svlačionici kluba.

Njemački sedmičnik Sport Bild u novome izdanju tvrdi da je rastanak između bosansko-hercegovačkog reprezentativca i još uvijek aktualnih prvaka Bundeslige i više nego izvjestan.

Misimovića je zasmetalo što ga je Köstner, trener koji zapravo samo privremeno odrađuje posao nakon odlaska Armina Veha, dvaput uzastopno (HSV i Bayern) mijenjao nezadovoljan njegovim učinkom. Javno je o tome progovorio u novinama (Kicker), nakon čega su ga u klubu - kako trener, tako i sportski direktor Dieter Hoeness - pozvali na red.

  • Očekivao sam njegovu reakciju na izmjene kroz bolje igre na travnjaku, a ne svađama i prozivkama po novinama - izjavio je Köstner.

Nijemci pišu da je trenerovo ponašanje potvrdilo bh. reprezentaticu, lani najboljem asistentu Bundeslige sa rekordnih 20 asistencija, da nije nezamjenljiv. Obzirom da su Volfsburžani tek 12-plasirana momčad na tabeli i da sljedeće godine gotovo sigurno neće igrati u Evropi, što je minimum Misimovićevih očekivanja, gotovo je sigurno da će Misimović na kraju sezone željeti raskinuti ugovor s klubom, koji zasad važi do ljeta 2013. godine.

  • U budućnost zasad gledam samo do ljeta ove godine. Nakon toga ćemo vidjeti kako dalje. U međuvremenu, pokušat ću pomoći momčadi koliko god budem mogao. Želim još reći da i dalje mislim igrati u prvom redu za momčad i za sebe samoga, a ne za trenera - konstatirao je Misimović očito se opredijelivši na nastavak medijskog prepucavanja s Köstnerom.