Lorenz-Gunther Kostner
0

"Misimović je napokon bio pravi"

Totalsport
Prošle je sedmice u izjavi za njemački magazin Kicker Zvjezdan Misimović prilično oštro iskritizrao trenera Wolfsburgovih nogometaša Lorenza-Günthera Köstnera.

Učinio je to iziritiran činjenicom da ga je nasljednik Armina Veha zamijenio u dva uzastopna nastupa, protiv HSV-a i Bayerna. Nakon toga, na razgovor su ga pozvali sam trener i sportski direktor Dieter Hoeness.

"Morao sam mu objasniti da je treniranje ekipe moja dužnost", izjavio je Köstner za Kicker dodavši:

"Način na koji se postavio nije bio u redu. Ako on misli da mora igrati cijelu utakmicu bez obzira kako je igra, mora znati da griješi. Kriterij za igru ne može biti ime ili visina plaće."

Složio se s tim i sportski direktor:

"Vjerujem da najveći razlog njegovog nezadovoljstva leži u činjenici da nije u svojoj najboljoj formi. Mora shvatiti da je njegova forma to na čemu mora najviše poraditi."

Nakon svega, Misimović je ipak odigrao čitav susret, i to u Wolfsburgovu subotnjem gostujućem porazu kod vodećeg Bayera 2-1. Upisao je u toj utakmici svoju prvu asistenciju u nastavku prvenstva (i dalje je bez gola) nakon što je u prvom dijelu bio daleko učinkovitiji sa šest golova i pet asistencija. Više od toga, trenera je zadovoljio veznjakov angažman na terenu:

"Misimović je pokazao vrlo dobru reakciju. Bila je to, kad je on u pitanju, svakako utakmica u kojoj je pokazao više no u dvije prethodne", kazao je Kostner.

Sam Misimović također je zadovoljan nastupom u kojem je lakše povrijedio leđa. Nakon što je u ponedjeljak dobio poštedu na treningu, u utorak se osjećao dobro i nastupit će za sastav još uvijek aktuelnih prvaka u četvrtak na gostovanju kod Villarreala u dvoboju 1/16 finala Europa lige.

"oš je puno toga pred nama, iako se može reći da jesmo u nevolji (12. mjesto na tabeli, op. a.). Moramo gledati da u nastavku Bundeslige ne gubimo bodove olako. Pogotovo sada kada nam slijede dvoboji s kandidatima za ispadanje iz lige. Što se mene tiče, osjećam da mi ide bolje nego u posljednje vrijeme. To ću tek dokazati", zaključio je Misimović.