Nogomet
0

Misimović sa Dinamom ostao u borbi za titulu

Totalsport
Zvjezdan Misimović (Foto: Arhiv)
Zvjezdan Misimović (Foto: Arhiv)
U ruskoj Premijer ligi danas su na rasporedu bile četiri utakmice 26. kola u kojima su bh. nogometaši odigrali zapažene uloge.

Prvi je na teren izašao Adnan Zahirović koji je odigrao svih devedeset minuta za svoj Spartak Nalchik. Bh. reprezentativac je bio jedan od boljih u važnoj pobjedi svoje ekipe nad Terekom u gostima rezultatom 1-0. Ovom pobjedom Spartak je zadržao dobre šanse da izbori opstanak.

U Moskvi su Zvjezdan Misimović i Ognjen Vranješ igrali jedan protiv drugog, a više razloga za slavlje imao je Misimović čiji je Dinamo slavio sa 2-1 ( Voronin dvostruki strijelac) protiv Ognjenovog Krasnodara. Misimović je u igru ušao u 70. minuti, dok je Vranješ na terenu proveo svih devedeset minuta.

Dinamo četiri kola prije kraja prvenstva ima 50 bodova, samo dva manje od prvoplasiranog Zenita koji ima i utakmicu manje, dok je Vranješov Krasnodar u sredini tabele bez opasnosti da ispadne iz lige. Rostov je na domaćem terenu bio bolji od Krilya Sovetov, ali Dragan Blatnjak nije bio u konkurenciji za sastav, dok su Volga i Amkar Perm odigrali utakmicu bez pogodaka.