Naši u Rusiji
0

VIDEO / Ibričić počeo protiv Rubina, Miske na klupi

Piše: N. J.
Ibričić u akciji (Foto: Arhiv/AP)
Ibričić u akciji (Foto: Arhiv/AP)
U okviru 25. kola ruskog nacionalnog prvenstva Lokomotiv Moskva, našeg reprezentativca Senijada Ibričića, odigrala je na svom terenu 1-1 s Rubinom iz Kazana. Moskovski Dinamo, Zvjezdana Misimovića, poražen je u gostima kod Samare. Spartak Nalchik, Adnana Zahirovića, poražen je od Kubana na svom terenu s 1-0.

Lokomotiv je došao u vodstvo preko Zapatera u 52. minuti, ali je Rubin poravnao u 77. golom Dyadyuna. To je bio i konačan rezultat ovog meča u kojem je naš reprezentativac Ibričić igrao do 72. minute. Tad ga je zamijenio Loskov.

Pobjedonosni gol Samara je u meču s Dinamom iz Moskve postigla u 12. minuti. Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa je favorizovani Dinamo, koji je od 36. minute igrao s desetoricom (isključen Granat), ostao bez ijednog boda. Naš reprezentativac Zvjezdan Misimović ovaj je meč odgledao s klupe svog kluba Dinama iz Moskve.

Spartak Nalchik, bh. reprezentativca Adnana Zahirovića, poražen je od Kubana na svom terenu s 1-0. Naš reprezentativac nije bio u konkurenciji za ovaj meč. Kuban je do pobjede došao golom Traorea u 30. minuti.

Dinamo iz Moskve drži treću poziciju s 47 bodova, dok je Lokomotiv peti sa 43. Prva dva mjesta zauzimaju Zenit i CSKA Moskva, našeg Elvira Rahimića, sa 52, odnosno 50 bodova. Nalchik je na posljednjem, 16. mjestu, sa 17 osvojenih bodova.