Nogomet
0

VIDEO / Misimović: 'Ovakav gol se ne postiže svaki dan'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Svoj prvi gol uopće u Ligi prvaka zabio je bh. veznjak Wolfsburga Zvjezdan Misimović u 3-0 gostujućoj pobjedi njemačkih nogometaša kod Bešiktaša u Istanbulu.

Zabio je Miske u 14. minuti krasan pogodak. Plasiranim je udarcem s oko 25 metara pogodio poluvisoko sam desni ugao domaćeg golmana Hakana Arikana dovevši njemačke prvake u vodstvo.

  • Da, takav se gol nogometašu ne događa baš svaki dan - izjavio je Misimović dodavši:

  • Prvo smo poluvrijeme igrali posebno dobro, s naglašenim samopouzdanjem. U drugom smo se, nažalost, opet dali izgurati pred vlastiti šesnaesterac. Ipak, domaći nam nisu stvorili naročite šanse. Srećom, drugi i treći gol došli su u idealno vrijeme. Drago mi je da se nismo uplašili čudesne kulise na stadionu i što smo na kraju zasluženo pobijedili. Sada smo u vrlo dobroj poziciji.

Misimović briljira ove sezone. U 17 službenih utakmica (Bundesliga, DFB Kup i Liga prvaka) upisao je osam golova i sedam asistencija.

Na gotovo istom učinku (osam golova, šest asistencija) u istom je broju nastupa i Misimovićev sunarodnjak i saigrač Edin Džeko, koji je u Istanbulu zabio drugi pogodak u Ligi prvaka, baš na asistenciju Misimovića, ponovno u maniru rasnog strijelca.

  • Bili smo bolja ekipa. Ovo je veliki iskorak prema drugom mjestu i nastavku takmičenja u Ligi prvaka. Atmosferu kakvu sam doživio u Istanbulu, nisam vidio nikad i nigdje dosad - istakao je 23-godišnji centarfor.