|

Misimović: Krajem maja počinje rekonstrukcija travnjaka, Grbavica će biti u rangu Wembleyja

Misimović: Krajem maja počinje rekonstrukcija travnjaka, Grbavica će biti u rangu Wembleyja
828
Piše: E. B.
29.3.2018. u 11:29
121
komentara
828

dijeljenja
1/8 Foto: K. S./Klix.ba
2/8 Senad Misimović
3/8 Mirsad Šiljak
4/8 Panagiotis Arambnos
5/8 Giannis Athanasiou
6/8 Foto: K. S./Klix.ba
7/8 Foto: K. S./Klix.ba
8/8 Budući izgled travnjaka (Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
Stadion Grbavica će do kraja jula imati potpuno renoviran travnjak koji će biti najbolji u regiji, izjavio je predsjednik Željezničara Senad Misimović.
Renoviranje travnjaka u Dolini ćupova vršit će grčko-bugarska kompanija Hellasod/Greentech s kojom je Željezničar danas i zvanično potpisao ugovor.

"Klub je odlučio pokrenuti izgradnju travnjaka 21. maja, koja će biti završena u roku od 60 dana. Radi se o prirodnom travnjaku koji će zadovoljiti sve uslove potrebne za odigravanja utakmica na najvišem nivou. Taj travnjak nema niko u regiji i mi ćemo u regiji biti pioniri s takvom infrastrukturom", rekao je Misimović i dodao:

"Izgradnju pomažu Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo i NS BiH. Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.216.000 KM, a u drugoj fazi NS BiH će uraditi hibridni travnjak koji će koštati 200.000 eura i bit će u rangu Wembleyja. Također, NS BiH će finansirati zatvoreni sistem kontrole, to jeste brojčanike. Imat ćemo najbolji teren u regiji i šire. Bitno je napomenuti da će osim utakmica igrači prvog tima moći i trenirati na njemu, tako da će sadašnji pomoćni teren biti na raspolaganju omladinskim selekcijama", rekao je Misimović.

U ime kompanije Hellasod/Greentech ugovor su potpisali Giannis Athanasiou i Panagiotis Arabanos.

Veoma smo sretni što smo ovdje. Već 20 godina radimo travnjake širom Evrope i prvi put smo u BiH. Naši travnjaci su na nacionalnom stadion Bugarske u Sofiji, Elbasan Areni, Marakani, Ludogorec Areni... S obzirom da smo navijači Panathinaikosa, sretni smo što sarađujemo sa Osimovim klubom. Ivica je veliko ime i mnogo je dubok trag ostavio tokom dvije godine u Panathinaikosu", rekao je Athanasiou.

"Čast nam je što smo izabrani da pravimo travnjak na Grbavici. Vidio sam slike iz rata i drago mi je što smo u mogućnosti popraviti štetu koja je nastala u periodu od 1992. do 1995. godine na Grbavici. Napravili smo više od 200 terena na Balkanu tokom ovih 20 godina rada. Završit ćemo travnjak u roku kako bi Željezničar mogao igrati utakmice u Evropi. Za dva i po dana smo napravili travnjak u Ateni na stadionu, slično je bilo na Marakani. Nadam se da će Željo osvojiti prvenstvo i na Grbavici igrati utakmice kvalifikacija Lige prvaka. Ova investicija će pomoći klubu da napreduje", dodao je Arabanos.
Prijavi grešku


Komentari (121)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...