Nogomet
239

Mirza Varešanović: Idemo po prvi trofej!

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Trener Olimpica Mirza Varešanović najavio je osvajanje trofeja Kupa BiH nakon što su u polufinalnom susretu izbacili Zrinjski.

Pjesma fudbalera Olimpica, ruke podignute visoko u zrak, a na rukama ponosni trener Mirza Varešanović.

Bio je to kratak opis prizora viđenog sinoć ona stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru nakon revanš utakmice polufinala Kupa BiH između Zrinjskog i Olimpica. Vukovi su smogli snage i eliminisali Zrinjski, izborivši tako prvo finale Kupa u historiji kluba.

“Uzimajući u obzir da je Olimpic mali klub koji nema pravu podršku ni grada, ni kantona, niti iza sebe kao ostali ima armiju navijača, ovaj uspjeh je ogroman. Ponosan sam na svoje igrače. Još više sam ponosan kada znam da je među njima veliki broj mladih igrača čije vrijeme tek dolazi”, izjavio je Mirza Varešanović za Klix.ba.

Naredni Varešanovićev cilj je prvi pehar u vitrinama kluba sa Otoke.

“Sve ćemo podrediti finalnim utakmicama Kupa. Ovo je velika prilika da konačno izađemo u Evropu. Nastojat ću u danima koji slijede igrače osvježiti, ali ih i psihički rasteretiti. Idemo po prvi trofej”, samouvjereno je najavio Varešanović, čija je velika želja da se prvi od dva finalna meča Kupa igra na stadionu Otoka.