Nogomet
0

Mirza Varešanović želi u finale: Preko Kupa lakše do Evrope!

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Fudbaleri Olimpica sa vjerom u pozitivan rezultat i plasman u prvo finale Kupa BiH u historiji ovog kluba doputovali su u Mostar.

Pogodak postignut Pod Bijelim brijegom u mnogome bi im olakšao posao, s obzirom da je prvi meč na Otoci okončan rezultatom 0:0.

“Cilj je plasman u finale Kupa. Objektivan problem je pretrpan raspored usljed kojeg je kod gotovo svih igrača osjetan umor i manjak svježine, ali igrati moramo. Olimpic tradicionalno dobro igra Pod Bijelim brijegom i ja se iskreno nadam da ćemo tu tradiciju nastaviti i sutra“, izjavio je Mirza Varešanović za Klix.ba.

Olimpic je porazom od Sarajeva, potom i remijem protiv Travnika izgubio korak u Premijer ligi. Vukovi se ipak ne predaju. Do krajnjeg cilja, odnosno plasmana u Evropu žele ili kroz Kup ili kroz prvenstvo.

“Do Evrope ćemo lakše kroz Kup jer je manje utakmica do cilja. S druge strane, i preostala tri sudionika polufinala Kupa su itekako kvalitetni protivnici tako da sigurno neće biti lako“, dodao je Varešanović koji u Mostaru neće moći računati na Hugu Alexandrinha i Cristiana Alvesa.