|

Mirza Karasalihović: Bh. nogometna nada koja sazrijeva u američkom MLS-u

Mirza Karasalihović: Bh. nogometna nada koja sazrijeva u američkom MLS-u
32
F
FENA
28.1.2015. u 16:37
6
komentara
32

dijeljenja
Mladi fudbaler Mirza Karasalihović, talentovani član omladinskog U-23 tima američke MLS ekipe Colorado Rapids, izrasta u pravog igračkog asa.


Karasalihović je u zadnje četiri godine postigao 80 golova za svoj klub, zbog čega ga nazivaju novim Vedadom Ibiševićem, saopćeno je iz BHINFODESK-a.

O napadaču Colorado Rapidsa nešto više je rekao njegov trener Murat Alibašić, koji je nedavno u Londonu u poznatoj Arsenalovoj akademiji usavršavao svoje trenersko umijeće.

"Vjerujte da se radi o vanserijskom talentu koji posjeduje sve elemente vrsnog napadača. Izuzetno brz, korpulentan i snažan igrač, odličan u duelu i skok igri. Kontroliše loptu s obje noge, iako mu je desna dominantna. Veoma je eksplozivan i temperamentan, a veliki je borac", rekao je Alibašić.

On ističe da je Karasalihović u zadnje četiri sezone postigao 80 golova u ligi i kupu, te da je prošle sezone bio prvi strijelac Colorado državne lige s 24 pogotka.

"Mirza je jedan je od naših ključnih igrača. Prošao je kompletnu fudbalsku školu u Colorado Rapidsu, nastupao je za sve omladinske selekcije i sada kao 20-godišnjak igra za omladinsku U-23 ekipu i nemilosrdno trese protivničke mreže", kaže Alibašić.

Karasalihović nije bio iznenađen izjavom svog trenera za kojeg smatra da je izuzetno dobar pedagog.

"Trener je to isto nedavno rekao i sportskim novinarima u Americi koji su već napisali da u Colorado Springsu igra 'novi' Vedad Ibišević i da američka fudbalska federacija treba obratiti pažnju na mene da im ponovo ne bi pobjegao dobar igrač. Kada to pročitate, godi vam i daje snagu da još više trenirate i da se usavršavate", rekao je mladi fudbaler i dodao da je na pragu prvog tima s kojim redovno trenira.

Polovinom januara počinju pripreme prvog tima za narednu sezonu, a Karasalihović će prvi put proći kompletan trening sa najboljim igračima u klubu.

"Nadam se da ću na proljeće zaigrati na velikoj sceni. Siguran sam u sebe i čim dobijem pravu šansu, iskoristit ću je", zaključio je Karasalihović.

Mirza Karasalihović je svjestan da je put do fudbalskih zvijezda težak i trnovit i zato nijednog trenutka u svojoj fudbalskoj karijeri nije zapostavio obrazovanje. Poslije završenog sportskog koledža nastavio je studije i sada pohađa Univerzitet u Denveru gdje vanredno studira sportski mendžment.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...