Nogomet
3

Miroslav Klose dobitnik nagrade za fair-play

Totalsport
Napadač Lazija i njemačke nogometne reprezentacije Miroslav Klose (34) dobitnik je nagrade za fair-play koju dodijeljuje Njemački nogometni savez.

Nagradu je Klose osvojio zbog priznanja igranja rukom pri postizanju gola u utakmici 5. kola italijanskog prvenstva protiv Napolija krajem augusta.

Zabio je Klose gol nakon ubacivanja iz kornera nakon samo pet minuta igre pri rezultatu 0-0, ali je ubrzo potom priznao glavnom sudiji da je igrao rukom. Gol je poništen, a u konačnici je Kloseov Lazio poražen s visokih 3-0.

"Sudija me pitao da li me lopta udarila u ruku. Priznao sam da je i za mene je to bila očita stvar za napraviti. Toliko je mladih ljudi pred malim ekranima i trebamo postaviti dobar primjer", rekao je Klose.

Sličnu je nagradu za fair-play njemački veteran osvojio 2005. godine kada je igrajući za Werder iz Bremena u bundesligaškom susretu protiv Bielefelda priznao da dosuđeni penal nad njim zapravo nije postojao, te da je suparnički golman prvo zahvatio loptu, a tek onda njegovu nogu.

Sudija je po priznanju poništio penal i žuti karton pokazao golmanu Bielefelda.