89 posto uspješnih pasova
33

Miralem Pjanić peti dodavač u Ligi prvaka

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Na zvaničnom profilu Lige prvaka na Instagramu objavljena su imena i statistike pet najboljih dodavača u protekloj sezoni elitnog evropskog takmičenja.

Statistika je pokazala da je najbolji dodavač u Ligi prvaka bio nogometaš Barcelone Sergio Busquets koji je uspješno kompletirao 927 od 995 dodavanja, što iznosi 93 posto.

Isti procent ima i Realov Toni Kross, ali s mnogo manje dodavanja. On je kompletirao 641 od ukupno 692 dodavanja. Na trećem mjestu se našao Ivan Rakitić iz Barcelone sa uspješnih 845 od 927 dodavanja i procentom od 92 posto. Zvijezda Ajaxa Frenkie de Jong ima procent od 90 posto jer je upisao 749 uspješnih dodavanja od 828 pokušaja.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je u Ligi prvaka igrao za Juventus, nalazi se na petom mjestu liste s 595 uspješnih dodavanja od ukupno 667. Radi se o procentu od 89 posto.

Podsjetimo, u subotu je na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu odigrano finale Lige prvaka između Liverpoola i Redsa, a titulu najbolje ekipe u Evropi osvojili su Redsi.