Igra u sjajnoj formi
0

VIDEO / Miralem Pjanić je playmaker koji maestralno vuče konce Rome

Piše: Edin Isanović
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv/AFP)
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv/AFP)
Miralem Pjanić, nogometaš Rome i bh. reprezentativac, u posljednje vrijeme igra izvanredno. U pobjedi Vučice nad Atalantom u Kupu Italije, Pjanić je postigao pogodak i upisao asistenciju. Rimljani su pobijedili rezultatom 3:0.

Popularni Mire je playmaker nove generacije, koji maestralno vuče konce svog kluba i prosljeđuje lopte napadačima. Također, neprestano potiče saigrače na dodatnu kreaciju i akciju. Osim toga, često se nalazi u situaciji za postizanje pogotka. U posljednjim uspjesima Rome imao je značajan učinak.

Nekada se za takve igrače govorilo da su "klasična desetka", a mnogi su ih doživljavali kao istinske umjetnike o čijem nadahnuću zavisi uspjeh ekipe.

Miralem Pjanić uspješno operira iza dvojice, a ponekad iza jednog napadača. Jednako kvalitetno može dati ubojit pas, predriblati suparnika ili sam postići pogodak. Ima dobre reakcije, odličnu konrolu nad loptom i radi za druge igrače.

Bivši trener Rome Luis Enrique uvijek je imao samo riječi hvale za Pjanića. Kako su prenijeli brojni mediji prije izvjesnog vremena, preporučio ga je čelnicima Barcelone.

"On je izvanredan igrač. Razigrava ekipu, a izuzetno je opasan iz prekida", istakao je tada nekadašnji kapiten Katalonaca.

I statistika pokazuje da je Pjanić jedan od najvažnijih igrača rimskog kluba. Definitivno, Roma je znala koga kupuje.

Nadamo se kako će znalac oko kojeg se vrti igra cijelog veznog reda sjajne partije pružati u dresu bh. reprezentacije koju u 2013. godini očekuju ključni dvoboji za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu.