3. kolo La Lige
484

Miralem Pjanić debitovao za Barcelonu u pobjedi protiv Villarreala

E. B.
Miralem Pjanić (Foto: Twitter)
Miralem Pjanić (Foto: Twitter)
Miralem Pjanić je u večerašnjoj ubjedljivoj pobjedi protiv Villarreala debitovao u dresu Barcelone. Katalonci su slavili rezultatom 4:0, a Pjanić je igrao posljednjih 12 minuta susreta.

Katalonski tim je u prva dva kola španske La Lige bio slobodan, tačnije mečevi protiv Elchea i Athletica su odgođeni, te je večeras Barca odigrala prvi zvanični meč u novoj sezoni.

Podsjetimo, Pjanić je zaigrao u dresu Barcelone u nezvaničnom susretu protiv Elchea u borbi za tradicionalni trofej "Joan Gamper" no on ne ulazi u zvaničnu statistiku.

Miralem Pjanić je susret počeo na klupi za rezervne igrače, te je priliku za debi dobio tek u drugom poluvremenu pri rezultatu 4:0 zahvaljujući pogocima Fatija u 15. i 19., Messija iz penala u 35. te autogolom Torresa u 45. minuti.

Trener Barce Ronald Koeman je od prve minute u vezni red uvrstio Sergija Busquetsa, Frenkieja De Jonga i Philippea Coutinha. Reprezentativca Bosne i Hercegovine je uveo u igru u 78. minuti kada je zamijenio Busquetsa.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je odmah po ulasku nakon samo tridesetak sekundi na terenu oduzeo dvije lopte i preuzeo dirigovanje igrom Barce.

Do kraja susreta nije bilo više pogodaka i Barca je na taj način upisala rutinsku pobjedu, prvu u novoj sezoni.

Nova "osmica" Barcelone je na Nou Camp stigla u ovom prijelaznom roku iz Juventusa za ukupno 65 miliona eura.

Tabela: