Ništa od transfera
6

Mirabelli: Milan nije zainteresovan za Moratu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Sportski direktor Milana Massimiliano Mirabelli istakao je da italijanski klub nije zainteresovan za fudbalera madridskog Reala Alvara Moratu.

Interes za Moratu, prema pisanjima španskih medija, ranije su iskazali Chelsea i Manchester United, dok su Rossoneri "upali" u priču nakon što je Mirabelli prisustvovao polufinalnoj utakmici Lige prvaka u Madridu između Reala i Atletica.

"Išao sam u Madrid da gledam susret, a ne zbog Morate. Milan nije zainteresovan za njega. Naša strategija u prelaznom roku zavist iće od konačne pozicije na tabeli. Naši planovi neće se mijenjati", rekao je Mirabelli.

Direktor Milana je dodao da klub ima mladu i dobru ekipu, ali da će morati da dovede nove igrače kako bi poboljšao kvalitet.

"Kada se otvori prelazni rok, radit ćemo u skladu sa tim. Imamo jasne ideje, znamo da imamo veliku odgovornost pošto Milan u narednih nekoliko godina ne može da bude u poziciji u kojoj je trenutno", podvukao je Mirabelli.

Podsjetimo, Milan je šesti na tabeli Serije A, a nije pobijedio u posljednje četiri utakmice te tri kola prije kraja ima šest bodova manje od Atalante na petom mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu.