Corriere della Sera
43

Mino Raiola je imao četiri velika razloga da Donnarumma odbije Milan

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon što je Gianluigi Donnarumma i definitivno odbio produženje ugovora sa Milanom navukao je na sebe orgoman gnjev navijača Rossonera.

I dok su navijači razočarani njegovom odlukom, većina ih je ljuta na Gigijevog menadžera Minu Raiolu koji je nagovorio 18-godišnjeg golmana na ovaj potez.

Italijanski list Corriere della Sera je u današnjem izdanju objavio Raiolinu verziju priče.

Najpoznatiji menadžer na planeti je Rossonerima zamjerio četiri stvari zbog kojih će Milan ostati bez talentovanog golmana ove ili iduće godine, kada mu istekne aktuelni ugovor.

Raiola je želio produženje ugovora obaviti ranije, ali su čelnici Milana zbog prodaje kluba odgodili pregovore za ovo ljeto.

Kada je sa 16 godina debitovao za prvi tim i postao prvi čuvar mreže Donnarumma je branio za 160.000 eura godišnje i Milan mu nije ni pomišljao povećati platu, što je stvar koju Raiola nije oprostio.

Treća stvar koju je Raiola zamjerio Milanu je "prljav" potez sportskog direktora kluba Massimiliana Mirabellija koji je o produženju ugovora razgovarao najprije sa Donnarumminim ocem umjesto sa njim.

Posljednja stvar koju je italijanskom menadžeru zasmetala je Milanov nedavni ultimatum Donnarrummi da do 13. juna mora definitivno odlučiti hoće li produžiti ugovor ili neće. Nije ni čudo da je nakon isteka roka, već ujutro 14. juna Raiola došao sa Donnarummom u prostorije kluba i sa osmjehom na licu im saopćio odgovor "ne".

Jedno je sigurno, Donnarummini dani na San Siru su odbrojani, samo je pitanje da li će napustiti Milan sada ili za 365 dana...