Nogomet
11

"Mini liga šampiona" održana u Banjoj Luci

Klix.ba
"Otvorena škola fudbala i zabave" iz Sarajeva je 25. maja, na Trgu Krajine u Banja Luci uoči finalne utakmice Lige šampiona, poslije Sarajeva i Mostara uspješno po treći put organizovala fudbalsku manifestaciju "Mini liga šampiona".

"Mini liga šampiona“ je sportska manifestacija pod pokroviteljstvom Evropske fudbalske federacije UEFA, a njen značaj se prvenstveno ogleda kako u razvoju i popularizaciji bazičnog fudbala, tako i u promociji vrijednosti sportske "fair play" igre, tolerancije, jednakosti među ljudima i polovima i zdravog načina života. Dječaci i djevojčice nosili su majice u bojama finalista Lige šampiona, a na ovoj sportskom događaju učestvovalo je oko 500 dječaka i djevojčica iz 26 gradova Republike Srpske i Federacije BiH,te su zajedno sa 100 lidera, trenera i asistenata volontera zajedno slavili radost igre, zabave i fudbala/nogometa

U Banja Luku su došli dječaci i djevojčice iz mnogih gradova Bosne i Hercegovine: Jajce, Teslić, Usora, Maglaj, Doboj-Jug, Novi Grad, Bosanska Krupa, Sanski Most, Prijedor, Tešanj-Jelah, Kostajnica, Laktaši, Gradiška, Kozarac, Kotor Varoš , Čelinac, Prnjavor i naravno, mališani iz Banje Luke.

Djeca su provela još jedan radostan i zabavan, "Fun Football dan". Bilo je puno smijeha, lopti i šutiranja, žongliranja, plesa, zabave i učenja. Na kraju Mini lige Šampiona, kao i do sada, djeca su poručila velikim Bayernu i Borussiji da igraju fer, s poštovanjem i da bolji pobijedi. Dan finala UEFA CL je u Banjoj Luci bio praznik djece.