Grupe G, H i I
22

Evropska liga / Milošević strijelac u pobjedi Konyaspora, Crvena zvezda nadigrala Köln

Klix.ba
BATE - Arsenal (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima u grupama G, H i I nastavljeno je drugo kolo Evropske lige.

Ekipa Konyaspora slavila je na svom terenu protiv portugalskog Guimaraesa rezultatom 2:1. Domaći su u vodstvo stigli u 24. minuti kada je Araz pogodio za 1:0, da bi vrlo lijep pogodak glavom postigao Deni Milošević u 48. minuti susreta s kojim je vodstvo svoje ekipe povećao na 2:0. Gosti se nisu predali, pa su u 74. minuti preko Hurtada smanjili rezultat na 2:1

Sjajan meč odigrale su ekipe BATE-a i Arsenala, a već u prvom poluvremenu gledaoci su vidjeli četiri pogotka. Topnici su u vodstvo stigli u 9. minuti kada je Walcott pogodio za 1:0, da bi isti igrač u 22. minuti postigao svoj drugi gol i ekipi iz sjevernog Londona donio prednost od 2:0.

Ekipa Arsena Wengera se tu nije zaustavila, pa je već u 25. minuti Rob Holding postigao svoj prvi pogodak u profesionalnoj karijeri, a treći za Arsenal, da bi domaći tek u 28. minuti odgovorili Topnicima i preko Ivanića smanjili prednost na 3:1.

Kako je završilo prvo poluvrijeme, počelo je drugo - golovima. Giroud je s bijele tačke u 49. minuti povećao vodstvo Arsenala na 4:1, da bi Gordejčuk u 67. minuti smanjio prednost gostiju iz Londona na 4:2, a do kraja meča rezultat i pored velikog broja prilika ostao je isti.

Nošena velikom podrškom s tribina, Crvena zvezda od samog starta tražila je tri boda u meču protiv njemačkog Kölna. Gosti iz Srbije ne samo da su imali terensku inicijativu, već su tokom čitavog prvog poluvremena imali niz velikih prilika od kojih je Boakye u 30. minuti iskoristio jednu takvu i svoju ekipu doveo u prednost od 1:0.

Grupa G

Plzen - H. Beer Sheva 3:1

Lugano - FCSB 1:2

Grupa H

BATE - Arsenal 2:4

Köln - Crvena zvezda 0:1

Grupa I

Konyaspor - Guimaraes 2:1

Salzburg - Marseille 1:0