Spisak konkurenata
42

Milošević odabrao Zmajeve za Luksemburg, prekrižio je dvojicu mladih nogometaša

D. P.
Varešanović ipak neće zaigrati večeras (Foto: Nogometni savez BiH)
Varešanović ipak neće zaigrati večeras (Foto: Nogometni savez BiH)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević odabrao je sastav koji će konkurisati za nastup u večerašnjoj utakmici protiv Luksemburga.

Zmajevi će od 20:45 gostovati Luksemburgu u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kako se radi o jednom od najslabijih ciklusa reprezentacije BiH, poznato je već da od direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo neće biti ništa.

Jedina nada je martovski baraž, a utakmica protiv Luksemburga, kao i ona za tri dana protiv Slovačke, poslužit će kako bi selektor Milošević isprobao neke nove kombinacije pred ključne okršaje za Euro.

Kako to pravila nalažu, Milošević je jutros odabrao sastav od 23 nogometaša koji konkurišu za nastup. Na spisku je bilo više nogometaša pa je morao otpisati dvojicu za večerašnji meč, a to su mladi igrači Ivan Bašić i Dal Varešanović.

Golmani: Nikola Vasilj, Hidajet Hankić i Kenan Pirić.

Odbrana: Renato Gojković, Dennis Hadžikadunić, Nihad Mujakić, Jusuf Gazibegović, Adnan Kovačević, Amar Dedić i Nermin Zolotić.

Vezni red: Benjamin Tahirović, Amar Rahmanović, Rade Krunić, Gojko Cimirot, Haris Hajradinović, Almedin Ziljkić, Amir Hadžiahmetović, Miroslav Stevanović.

Napad: Smail Prevljak, Said Hamulić, Haris Tabaković, Nemanja Bilbija i Ermedin Demirović.