Kvalifikacije za EP
111

Milošević odabrao novog kapitena i sastav Zmajeva za duel s Luksemburgom

N. M.
(Foto: NSBiH)
(Foto: NSBiH)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević odabrao je novog kapitena i sastav Zmajeva koji će se večeras suprotstaviti selekciji Luksemburga u 9. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bio je Milošević primoran napraviti brojne promjene u sastavu budući da na okupljanju reprezentacije nema Edina Džeke, Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića i Seada Kolašinca, vođa bh. tima.

Na kraju se Milošević odlučio početi večerašnju utakmicu sa sljedećih 11 nogometaša:

Vasilj - Dedić, Gojković, Kovačević, Mujakić - Cimirot, Hadžiahmetović - Hamulić, Krunić, Stevanović - Tabaković.

Također, sada je otklonjena i dilema ko će Zmajeve predvoditi kao kapiten, pošto je ta čast i odgovornost zvanično pripala Radetu Kruniću.

Tako su večeras kao debitanti u sastavu Mujakić i Tabaković, dok prvi put jednu utakmicu u nacionalnom dresu od prve minute počinju Gojković i Hamulić.

Na klupi Zmajeva ostali su Hankić, Pirić, Hadžikadunić, Zolotić, Tahirović, Rahmanović, Prevljak, Hajradinović, Bilbija, Gazibegović, Ziljkić i Demirović.

S druge strane, Luksemburg će nastupiti u sljedećem sastavu: Moris, Carlson, Chanot, M. Martins, Mahmutović, Bohnert, Barreiro, C. Martins, Olesen, Rodrigues, Da. Sinani.

Utakmica između Luksemburga i BiH igra se večeras na stadionu Luxembourg kapaciteta 9.386 mjesta s početkom u 20:45 sati. Direktan prijenos utakmice osiguran je na kanalima BHT1, a tekstualni prijenos možete uživo pratiti i na portalu Klix.ba.